Nieuwe Bandol bij De Smaakimporteur

Domaine Val d'Arenc
Domaine Val d’Arenc

Domaine Val d’Arenc (Bandol) is de nieuwste aanwinst van De Smaakimporteur in Amsterdam.

Wijnmaker Gerald Damidot van Val d’Arenc was tot voor kort werkzaam voor Domaine Dupuy de Lôme (ook in de Bandol), dat eveneens in het assortiment van De Smaakimporteur zit.

Damidot leerde het vak in de Bourgogne en volgens Marieke en Kees Sterrenburg van De Smaakimporteur streeft hij naar een ’touch of Burgundy’ in zijn wijn. Dat wil zeggen: lichter, frivoler en minder zwaar op de hand dan de meeste wijn uit deze meest zuidelijke Provence-regio.

“Zelf is-ie van mening dat hij minstens drie jaar nodig heeft om het beste uit de grond en de druif te krijgen”, meldt De Smaakimporteur. “Dat belooft dan wat voor de wijnen van Val d’Arenc, want wij vinden het nu al héérlijk.”

De Smaakimporteur doet uitsluitend in Franse wijn, plus wat olijfolie, worst, zalm, water en ander lekkers dat op hun pad komt. Bemoedigende quote op de website: ‘Tot slot verkopen wij geen wijn die we zelf niet drinken.’