Lokale samenwerking kleine importeur en supermarkt

hoogvliet_den_haag-a900x525
De nieuwe Hoogvliet in Den Haag, hier nog in aanbouw

Eind april opende een nieuwe Hoogvliet supermarkt/versmarkt in Den Haag, Bezuidenhout. Met onder ander verse pizza’s, belegde broodjes en sushi, maar – heel uitzonderlijk – ook met wijn van de Haagse importeur Wij-N-Wereld.

De nieuwe winkel van ongeveer 1.200 m2 is gevestigd in een historisch pand aan de Theresiastraat. Hoogvliet noemt het een reguliere supermarkt met versmarkt-elementen. Gekochte maaltijden, vers belegde broodjes, snacks, koffie en gebak kunnen direct genuttigd worden op de speciaal daarvoor ontwikkelde balustrade met uitzicht over de winkel.

Uniek is de lokale samenwerking met wijnimporteur Wij-N-Wereld, die in de zaak ambachtelijke wijnen gaat presenteren en verkopen. Wijn die je alleen al door de beperkte oplage normaal gesproken niet in een supermarkt tegenkomt.

Eigenaar Ingo Werwer: “Ik mag iedere donderdag van 16.30 tot 18.30 uur wijnadvies geven en de Italiaanse wijnen van Cantina Ponteggia, Montalvo Wilmot in La Mancha en Mayer in Wenen verkopen. Deze wijnen zijn ook de gehele week te koop op een eigen, aparte plek in de winkel. Een geweldige kans voor een van deze wijnboeren om later wellicht in het vaste assortiment van deze supermarkt te komen.”