Bijzondere wijn uit Amalfi nieuw bij Verkerk Wijnimport

Gaetano Reale
Gaetano Reale

Nieuw in het assortiment van Verkerk Wijnimport / Sprezzatura Enoteca Italiana in Amsterdam is L’Azienda Agricola Reale uit Tramonti aan de Costa Amalfi in Campanië.

Slechts 12.500 flessen maken Luigi en zijn broer Gaetano Reale hier van 100 jaar oude wijnplanten, die er in hun hoge pergola-vorm uitzien als woeste struiken en kromgegroeide bomen. De wijngaarden in deze regio zijn anderhalve eeuw geleden gevrijwaard gebleven van de beruchte plaag van de phylloxera-druifluis.

Bijzonder zijn tevens de zeldzame druivenrassen, waaronder palummo, tintore di tramonti, biancolella, biancazita en pepella.

Luigi Reale is behalve wijnmaker ook chef van een kleine osteria op het landgoed.

Importeur en voormalig restaurantkok Mattijs Koornneef zegt: “Vanwege deze combinatie is hij nu al mijn grote held. Ik heb zowel zijn gerechten als zijn wijn geproefd en beide doen naar meer verlangen.”