Saperavi Wine Agency neemt GeoDev over

www.georgian-wines
Theo Jansen tijdens een proeverij in de ambassade van Georgië in 2010

Theo Jansen, eigenaar van het importbedrijf voor Georgische wijn GeoDev in Oosterhout, heeft de import- en verkoopactiviteiten per 1 april 2016 overgedragen aan Saperavi Wine Agency in Den Haag.

Drs. Theo Jansen (economie) was bijna 20 jaar actief in de wijn- en drankenwereld, onder meer als directeur van Pernod Ricard Nederland. Als eigenaar van GeoDev toonde hij zich een toegewijde en onvermoeibaar enthousiaste promotor van de Georgische wijn en cultuur.

In 1999 werd Theo Jansen tot ereburger van Georgië benoemd. De toenmalige president Edoeard Sjevardnadze zei bij de overhandiging van de oorkonde: “In erkenning van zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de strategisch belangrijke wijnsector voor de Georgische economie, de belangrijke rol die hij gespeeld heeft in de promotie van de Georgische wijnen van hoge kwaliteit en voor zijn genereuze liefdadigheidswerk wordt hierbij het ‘Honorary Citizenship of Georgia’ verleend aan Theodorus Jansen”.

Saperavi Wine Agency is gespecialiseerd in wijnen uit Georgië en Libanon. Saperavi verzorgt de selectie, marketing en distributie van de beste kwaliteitswijnen uit deze landen in Nederland en België. Eigenaar Bernard Nauta is samen met Richard van Leest tevens de man achter de webshop AndereWijn.

Theo Jansen over de overdracht: “Bernard Nauta neemt alle import- en verkoopactiviteiten van GeoDev over, waaronder de leveringen aan buitenlandse importeurs. Saperavi Wine Agency kan ook Nederlandse importeurs aan een goed Georgisch wijnhuis helpen.”