Topwijnhuis La Rioja Alta nieuw bij Anfors

la-rioja-alta
Julio Sáenz, oenoloog en technische directeur van La Rioja Alta

Nieuw in het portfolio van wijnimporteur Anfors is het gerenommeerde Rioja-wijnhuis La Rioja Alta in Haro.

La Rioja Alta wordt al langer in Nederland vertegenwoordigd door Hosman Vins in Schiedam, die zich meer op de regionale markt richt.

Volgens Anfors heeft La Rioja Alta (sinds 1890) een perfect evenwicht gevonden tussen traditie en hedendaagse technieken en inzichten. De vooruitstrevende filosofie van het wijnhuis verzekert de positie in de toekomst in de top van de Rioja-producenten.

La Rioja Alta bezit 400 hectare wijngaarden op de beste terroirs van Rioja, met voornamelijk tempranillo, maar ook graciano, garnacha en mazuelo, waarbij de oogstopbrengst beperkt wordt tot maximaal 5.000 kilo per hectare. De 30.000 vaten van Amerikaans eikenhout in de kelder zijn stuk voor stuk in eigen huis gemaakt. Het hout wordt geïmporteerd uit Amerika en vervolgens twee jaar lang gedroogd in de open lucht.

rioja alta ParkerpuntenDe wijnen van La Rioja Alta scoren elk jaar weer hoge punten bij bekende wijncritici als Robert Parker en José Peñin. De laatste jaargangen van de Gran Reserva 890 en de Gran Reserva 904 behaalden zeldzaam hoge scores.

Maître/sommelier Stan Kerckhoffs van restaurant Latour* in Huis ter Duin zegt: “Normaliter kunnen de wijnen van de ‘klassieke wijnmakers’ in Rioja log of vermoeiend overkomen door de houtopvoeding en de neus van vanille. Maar in alle wijnen van La Rioja Alta – toch een klassieke wijnmaker – spat de elegantie en verfijning eruit, waardoor verteerbaar de hoofdnoot is.”

Anfors, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, bestaat sinds 2002 en importeert kwaliteitswijnen uit Italië en Spanje, die het bedrijf levert aan (de top van) de Nederlandse horeca. Sinds kort ook aan consumenten.