Vin du Soleil: stralende creatie van Domaine de Marotte

Sol-SmallEen toegankelijke, vrolijke, betaalbare, biologische serie wijnen waar je blij van wordt. Zo omschrijft importeur Intense Wines de nieuwe reeks in het assortiment onder de vrolijke noemer Vin du Soleil.

Deze wijnen behoren tot de ‘Sélection de Marotte’, het label waaronder Domaine de Marotte diverse streekproducten op de markt brengt. Het gaat om een merlot, een chardonnay en een rosé van syrah/cinsault.

De nieuwe serie wijnen ontstond na een bezoek van Intense Wines aan Daan en Elvire van Dijkman ‘van dit ontzettend bijzondere Nederlandse wijnhuis aan de voet van de Mont Ventoux’, aldus Janneke Rutten van Intense Wines.

‘Aan de keukentafel bij Daan en Elvire waren we het er snel over eens dat bio toch echt wel betaalbaar moet kunnen zijn en ook wel iets moderner mag.’

‘Nu, bijna een jaar later, hebben we de eerste reacties uit de markt terug en die zijn helemaal super. De kwaliteit wordt erg goed beoordeeld, zoals we gewend zijn van Daan. En de uitstraling van de fles (met zonnebril) is hip en vernieuwend. De wijn brengt het zonnetje in huis.’

Volgens Intense Wines zijn het ‘bijzondere, smaakvolle, biologische wijnen die aansluiten bij de waarden van Domaine de Marotte en bedoeld voor een breed publiek. Proef de Provenҫaalse zon in je glas…’

Domaine de Marotte van het Nederlandse echtpaar Daan en Elvire van Dijkman is gevestigd in de noordelijke Provence. De naam Marotte betekent zoveel als ‘favoriete hobby’, ‘zotsmuts’ of ‘narrenkap’. Hun wijnen staan onder meer op de wijnkaart in het restaurant van het Rijksmuseum.