Vijf (en meer) mooie nieuwe wijnhuizen uitgelicht

Sijnn
Breërivier, Zuid-Afrika

Enkele mooie nieuwe aanwinsten van importeurs die we de afgelopen tijd onder ogen kregen, zijn de volgende.

 

 

 

 

Nieuw spaans

1.

Bodegas Jiménez-Landi, Bajondillo, Méntrida 2014 is een nieuwe Spaanse wijn bij Wijnimport J. Bart.

Marqués de Griñon is de beroemde naam in Méntrida, een wijngebied ten noordwesten van Toledo, niet ver van Madrid, maar Jiménez-Landi timmert hier ook al enkele jaren aan de weg met mooie wijn van garnacha, syrah en cabernet sauvignon.

Lees hier over Jiménez-Landi en nog drie andere nieuwe Spaanse aanwinsten van Wijnimport Bart

 

Schermafbeelding 2015-12-20 om 12.51.59

2.

Wijnhuis Istine in de Chianti-streek (wijngaarden in Radda en Gaiole) is nieuw bij Verkerk Wijnimport / Sprezzatura Enoteca Italiana.

De familie van Angela Fronti van Istine houdt zich al tientallen jaren bezig met het aanleggen van wijngaarden voor anderen. Angela is de eerste die een jaar of 10 geleden besloot zélf wijn te gaan maken. Istine produceert nu nog maar 20.000 flessen wijn per jaar, maar Angela Fronti verwerft daarmee wel al meteen veel waardering.

Hier meer over Istine en ook over een andere nieuw wijnhuis bij Verkerk Wijnimport: de beroemde brunello-producent Mastrojanni

 

Schermafbeelding 2016-01-20 om 14.58.073.

Nieuw in het assortiment van De Wijnengel: Azienda Mastroberardino in de Italiaanse provincie Campanië. De familie Mastroberardino is beroemd om haar wijnen van lokale druivenrassen zoals aglianico, falanghina, fiano, greco, piedirosso en coda di volpe.

Lees hier meer over Mastroberardino van De Wijnengel

 

Antoine-Arena-2-300x199

4.

Sinds enkele maanden voert De Geluksdruif wijn van de (volgens velen) beste wijnproducent van Corsica: Antoine ArenaAntoine Arena werkt biologisch-dynamisch en met minimaal sulfietgebruik. Zijn wijnen behoren tot de top van (biodynamisch) Frankrijk en daarbuiten.

Lees hier meer over Antoine Arena en ook over de nieuwe wijnen van Vignerons Corsicans in het assortiment van De Geluksdruif

 

David Trafford5.

Bijna aan de monding van de Zuid-Afrikaanse Breede Rivier in de Zuidelijke Oceaan begon David Trafford in 2003 met een veelbelovend nieuw wijnbedrijf: Sijnn. Smaragd Wijnen heeft zijn wijnen sinds kort in het assortiment.

Hier vertelt Martijn Verkerk van Smaragd Wijnen over wat hij noemt ‘het echte pionierswerk’.