Leuk nieuw Spaans bij Wijnimport Bart

Ibert van der Waal, Magister Vini en Spanje-specialist, selecteerde enkele nieuwe Spaanse wijnen voor Wijnimport J. Bart.

Opvallende nieuwkomers zijn onder andere Bodega Mustiguillo in Valencia, Bodegas Jiménez-Landi in Méntrida en Bodegas y Viñedas La Senda in Bierzo.

Mustiguillo heeft sinds 2010 een eigen Vino de Pago (de Spaanse variant op grand cru) in Utiel: El Terrerazo. Dit maakt het wijnhuis tot een van de beste bobal-producenten in de regio.

Jiménez-Landi zit in de niet zo bekende wijnregio Méntrida (La Mancha), bij de stad Toledo niet ver van Madrid. Jiménez-Landi timmert aan de weg met biodynamische methodes en kreeg onder meer waardering van de bekende Britse wijnschrijfster Jancis Robinson. In de wijngaard Bajondillo staan 15 tot 40 jaar oude ‘bush vine’ garnachastokken, plus wat syrah en cabernet sauvignon.

Bodegas y Viñedas La Senda in Bierzo is een wijngaard van 7 ha van de wijnmaker Diego Losada met voornamelijk mencía gelegen op 700 meter boven zeeniveau. Hij werkt biologisch, met minimaal gebruik van zwavel.