Duitsland en Italië scoren hoog op Mundus Vini Biofach

impression_1Op het wijnconcours Mundus Vini Biofach in Duitsland is Fattoria La Vialla (Toscane) uitgeroepen tot Beste Biologische Wijnproducent van het Jaar. Dit op basis van het aantal medailles. Weingut Schwarztrauber (Pfalz) scoorde het beste van de Duitse bioboeren en werd derhalve benoemd tot Bio-Erzeuger des Jahres.

Meer dan 500 biologische wijnen uit 15 landen waren ingestuurd voor de keuring. Van de Duitse wijnen kregen er 71 een medaille, gevolgd door Italië met 56 bekroonde wijnen en Spanje met 40 prijzen.

Volgens Biofach neemt het belang van organische land- en tuinbouw wereldwijd toe. De International Federation of Organic Agricultural Movements (IFOAM) zegt dat wereldwijd op dit moment 2 miljoen boeren en tuinders biologisch werken.

De Mundus Vini Biofach is onderdeel van de grotere Mundus Vini Grand International Wine Award, dat zijn 16de editie beleeft. Mundus Vini Biofach vindt plaats tijdens Biofach, een grote handelsbeurs voor biologische producten dat jaarlijks wordt gehouden in Nürnberg.

Mundus Vini is een wijnconcours van uitgever Meininger Verlag.

Een Nederlandse importeur met Weingut Schwarztrauber in het assortiment is Fijne Duitse Wijnen.