Importeurs zoeken horeca die bij ze past

jancis-robinson-xl

Creatieve importeurs en avontuurlijke restaurants en wijnwinkels vinden elkaar.

De bekende Britse wijnschrijfster Jancis Robinson scrijft in 2015: ‘A healthy development is the emergence of independent and creative wine importers targeting their wares specifically at restaurants.’

‘This has dramatically increased the range of wines to be found on the lists of the host of new establishments currently proliferating particularly in Manchester, Edinburgh and London.’

In Nederland is dezelfde ontwikkeling gaande. In de horeca, maar ook in de wijnhandel. Creatieve importeurs en vooruitstrevende wijn(web)shops, restaurants en andere horecaformules gaan vruchtbare samenwerkingsverbanden aan.

Het doet me ook denken aan het sterk toegenomen aantal combinaties van wijnretail en horeca in Parijs.

Naar mijn idee is het publiek eveneens klaar voor een nieuw type wijnkaart. Die kaart hoeft niet uitgebreider te zijn – eerder juist kleiner – maar hij kan origineler, persoonlijker, verrassender, beter afgestemd op het type horecazaak en op de wensen en verwachtingen van het publiek van dienst.

Lees het artikel van Jancis Robinson: ‘Ask a sommelier!’