Mooie nieuwe wijnen van Corsica

Antoine-Arena-2-300x199
Antoine Arena (links ) en zijn zonen

Sinds enkele maanden voert De Geluksdruif wijn van de (volgens velen) beste wijnproducent van Corsica: Antoine Arena.

Antoine Arena werkt biologisch-dynamisch en met minimaal sulfietgebruik. Zijn wijnen behoren tot de top van (biodynamisch) Frankrijk en daarbuiten. Volgens De Geluksdruif is het dan ook niet verwonderlijk dat deze wijnen zeer gezocht zijn.

De Geluksdruif heeft momenteel een kleine allocatie van deze kostbare wijn beschikbaar.

Voor wie Corsicaanse wijn in een meer courante prijsklasse zoekt, biedt de kleine coöperatie Vignerons Corsicans een uitstekende prijs-kwaliteit aan. “Ideaal om kennis te maken met Corsicaanse wijn, want ze bieden een heerlijke balans tussen een breed toegankelijke stijl en typiciteit / originaliteit”, aldus De Geluksdruif.

Antoine Arena

Antoine Arena werkt sinds een jaar of 10 biodynamisch en zo natuurlijk mogelijk – de meeste wijnen worden niet geklaard of gefilterd, sulfiet wordt niet of nauwelijks gebruikt. Arena werkt niet met houten vaten. Zijn wijnen rijpen op cementen en roestvrijstalen tanks.

De witte wijn wordt gemaakt van de bijna vergeten, typisch Corsicaanse druif bianco gentile. Grotte di Sole is een van de oudste wijngaarden voor rode wijn van de nielluciu-druif (verwant aan sangiovese), dé druif van de AOC Patrimonio.

Vignerons Corsicans

Vignerons Corsicans is een kwaliteits-coöperatie uit het noordoosten van Corsica (Borgo). Naast coöperatiewijnen zijn er een aantal wijnbedrijven aangesloten die onder eigen label wijn maken en de wijnen laten distribueren door de coöperatie, waaronder het wijnhuis Pasqua.