Vinexpo gaat naar New York

Vinexpo gaat naar New York. Na het succes in Europa en Azië houdt Vinexpo op 5 en 6 maart 2018 voor het eerst een wijnshow in het Javits Convention Center in Manhattan.

Vinexpo wil aanwezig zijn op de drie continenten met de hoogste consumptiecijfers voor wijn en spirits: Europa, Azië en Amerika. Met 30 jaar B2B-ervaring heeft Vinexpo wereldwijd contacten opgedaan in de drankenhandel en veel kennis van de diverse markten.

De onafhankelijke beursorganisator wil de kennis over de behoeften en verwachtingen van zowel de producenten als de inkopers verzilveren op de Amerikaanse markt.

Guillaume Deglise, CEO van Vinexpo: “We waren het erover eens dat we een springplank willen zijn voor onze klanten om de florerende Amerikaanse markt te betreden, maar niet voordat we er zeker van zijn dat we een effectief platform kunnen bieden dat succes garandeert. We zijn er nu klaar voor.”

Vinexpo New York wordt een jaarlijks terugkerend evenement, in samenwerking met het Amerikaanse evenementenbureau Diversified Communications.

De VS importeren momenteel 1,1 miljard flessen wijn per jaar. Onderzoeksbureau IWSR (International Wine and Spirits Research) voorspelt 6,9% groei tussen nu en 2020. Daarbij is overigens geen rekening gehouden met de protectionistische politieke koers die president Donald Trump lijkt te gaan varen.