Kort & Wijn – 7x nieuws uit de wijnhandel

Wijkchefs van Rechtstreex

Klein nieuws uit de grote wereld van de wijnhandel. Je wilt het tóch weten. Over spätburgunder uit de Ahr; één nieuwe, twee groeiende en één opgeheven wijnhandel; Dutch Cider Festival 2017; en lokale kruisbestuiving in Rotterdam (foto).

 

 

 

 

1
Jean Stodden nieuw bij Imperial Wijnkoperij

Duitsland-specialist Imperial Wijnkoperij had nog geen wijn uit de Ahr. Eigenaar Regina Meij strikte meteen maar een van de allerbeste wijnhuizen van de Ahr: Jean Stodden.

Lees hier meer over de veelgezochte spätburgunders van Jean Stodden

2
Pandora’s Bottle verhuisd

Wijnhandel Pandora’s Bottle in Gouda is verhuisd van Dubbele Buurt 4 naar Raam 140, eveneens gelegen in het oude centrum van de kaasstad. “Je zult je misschien afvragen waarom we in vredesnaam uit zo’n mooi pand weggaan”, aldus Bart en Sarinah Clauwens.

Lees hier waarom Pandora’s Bottle is verhuisd

3
Wijnhandel wordt afhaaladres voor Rechtstreex (van de boer)

De winkel van Lenselinq Wijnimport in Rotterdam wordt een ‘wijkpunt’ voor online leverancier van lokale producten Rechtstreex. Een mooie manier om nieuwe klanten binnen te krijgen.

Lees meer over de samenwerking tussen de Rotterdamse retail en de bezorgdienst

4
Dutch Cider Festival 2017: Become InCider!

Op zaterdag 6 mei wordt het Dutch Cider Festival 2017 gehouden in de Fenix Food Factory aan de Veerlaan 19 in Katendrecht, Rotterdam.

Makers uit binnen- en buitenland komen langs om ciders te laten proeven, en ook calvados, pommeau en andere appeligheden. De organisatie is nog in volle gang, dus je kunt nog aansluiten. Vorig jaar was er ook een ambachtelijke markt bij, konden bezoekers een snelcursus Zelf Cider Maken volgen en lieten professionele chefs zien hoe cider ook goed in de keuken is toe te passen.

Binnenkort meer info op www.ciderfestival.nl. Ook te vinden op Faceneus: @CiderFestival

5
Wijnwebshop Grapeful stopt ermee

Grapeful streefde bij de oprichting in 2013 naar ‘een community van wijnliefhebbers die elkaar helpen om nieuwe wijnen te ontdekken’.

Hier meer over het einde van Grapeful

6
Showroom voor Grandcruwijnen

Na 7 jaar vanuit eigen huis te hebben gewerkt, betrekt de Dordrechtse importeur/wijnwebshop Grandcruwijnen een eigen pand op Industrieterrein West.

Lees hier meer over het eigen kantoor met showroom van Grandcruwijnen

7
Greenflash Wijn: nieuwe importeur van wijn uit Piemonte

Tiburger Rob Naaijkens is eind 2016 gestart met Greenflash Wijn, importbedrijf van wijnen uit Piemonte. De focus ligt bij kleine wijnhuizen rondom Asti en Alba.

Lees hier meer over Greenflash Wijn