Alle Rhônewijnen tussen Avignon en Ampuis in 4 dagen

Wijnprofessionals uit de hele wereld zijn uitgenodigd om de rijkdom van de wijngaarden in de Rhône-vallei te ontdekken tijdens de 9e editie van Découvertes en Vallée du Rhône 2017 van maandag 10 tot en met donderdag 13 april.

Découvertes en Vallée du Rhône is de grootste professionele wijnbeurs van de Rhône-vallei. Er zijn 600 exposanten, die op 7 verschillende shows op 4 verschillende locaties langs de Rhône-rivier zo’n 4.500 wijnen presenteren.

Twee volgens de kenners bijzonder mooie Rhône-wijnjaren staan centraal: 2015 en 2016. Er worden bijna 2.000 bezoekers verwacht, die vier dagen lang kunnen kennismaken met deze wijnen bij de proeverijen op de stands, tijdens talloze masterclasses en speciale avondevenementen.

Het vierdaagse evenement is in zijn 9-jarig bestaan uitgeroeid tot een unieke gelegenheid om het complete aanbod van AOC-wijnen in de Rhônevallei te ervaren.

Op maandag 10 en dinsdag 11 april strijkt de reizende proeverij neer in het schitterende Palais des Papes in Avignon.

Hier presenteert de zuidelijke Rhône zich: Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Beaumes de Venise, Gigondas, Vacqueyras, Ventoux, Clairette de Bellegarde, Costières de Nîmes, Duché d’Uzès, Lirac, Tavel, Côtes du Vivarais, Grignan, Vinsobres en les Adhémar.

Op woensdag 12 verhuist het circus naar de Noord-Rhône. Op locaties in Tain l’Hermitage en Mauves, twee kleine plaatsen die tegenover elkaar liggen op de oevers aan weerszijden van de Rhône, laten de wijnboeren van Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph, Cornas en Saint-Peray hun wijn proeven.

Op donderdag 13 april sluiten de wijnhuizen van Côte-Rôtie en Condrieu de reizende beurs af in het wijndorpje Ampuis in het uiterste noorden van de Rhône-vallei.

Bienvenue à tous dans notre belle région et belles rencontres avec nos vigneronnes et vignerons, caves et négociants de la Vallée du Rhône“, aldus de vooraanstaande wijnmaker Michel Chapoutier, sinds eind 2014 de voorzitter van de brancheorganisatie Inter Rhône.

Importeurs en andere wijnprofessionals kunnen zich hier registreren
Of neem contact op via:
– E-mail: decouvertes@inter-rhone.com
– Telefoon: +33 (0) 4 90 27 24 53